Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 360g82kcal6.5g8.6g0.7g7.6g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Juuriselleri 180g57kcal2.2g8.3g0.4g5.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl54g486kcal0g0g54g0g
Tomaattipyree, Pirkka126g103kcal4.3g23.9g1.3g1.3g
Vesi1439g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.9g2.5kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Valkopippuri, annos 1g14g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste720g705kcal129.5g0g19.4g0g
Katkarapu pienet (pirkka)324g214kcal48.6g0g2.3g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)450g463kcal76.4g7.6g12.6g0g
Valkoviini kuiva 180g123kcal0.6g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8100g4599kcal543.2g121.2g182.6g36.4g
Valittu annoskoko4050g2299kcal271.6g60.6g91.3g18.2g
Annoskoko puolitettuna2025g1150kcal135.8g30.3g45.7g9.1g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156