Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 40g9kcal0.7g1g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Juuriselleri 20g6.3kcal0.2g0.9g0g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6g54kcal0g0g6g0g
Tomaattipyree, Pirkka14g12kcal0.5g2.7g0.1g0.1g
Vesi160g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste80g78kcal14.4g0g2.2g0g
Katkarapu pienet (pirkka)36g24kcal5.4g0g0.3g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)50g52kcal8.5g0.8g1.4g0g
Valkoviini kuiva 20g14kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana900g511kcal60.4g13.6g20.2g3.6g
Valittu annoskoko450g256kcal30.2g6.8g10.1g1.8g
Annoskoko puolitettuna225g128kcal15.1g3.4g5.1g0.9g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156