Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 400g92kcal7.2g9.6g0.8g8.4g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Juuriselleri 200g63kcal2.5g9.2g0.4g6.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g540kcal0g0g60g0g
Tomaattipyree, Pirkka140g115kcal4.8g26.6g1.4g1.4g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Timjami 1g2.8kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Valkopippuri, annos 1g16g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste800g784kcal144g0g21.6g0g
Katkarapu pienet (pirkka)360g238kcal54g0g2.5g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)500g515kcal85g8.5g14g0g
Valkoviini kuiva 200g137kcal0.6g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9006g5113kcal604.2g135.2g202.6g40.2g
Valittu annoskoko4503g2556kcal302.1g67.6g101.3g20.1g
Annoskoko puolitettuna2252g1278kcal151.1g33.8g50.7g10.1g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156