Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 80g18kcal1.4g1.9g0.2g1.7g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.2g3.3kcal0.3g0.5g0g0.1g
Juuriselleri 40g13kcal0.5g1.8g0.1g1.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g108kcal0g0g12g0g
Tomaattipyree, Pirkka28g23kcal1g5.3g0.3g0.3g
Vesi320g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri, annos 1g3.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste160g157kcal28.8g0g4.3g0g
Katkarapu pienet (pirkka)72g48kcal10.8g0g0.5g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)100g103kcal17g1.7g2.8g0g
Valkoviini kuiva 40g27kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1800g1022kcal120.8g26.8g40.6g8.2g
Valittu annoskoko900g511kcal60.4g13.4g20.3g4.1g
Annoskoko puolitettuna450g256kcal30.2g6.7g10.2g2.1g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156