Itämainen paella

Kuumenna öljy suuressa kattilassa.

Kuullota silputtu sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri.

Lisää riisi ja kuullot hetki.

Lisää vettä hiljalleen niin että riisi peittyy sekä kasvisliemikuutio.

Noin 10 min kuluttua lisää maustettu ruokakerma ja soija sekä loppu vesi.

Anna kiehahtaa ja lisää n. 1 kg kokonaisia puhdistettuja sinisimpukoita ja laita kansi päälle.

Tarkista välillä että kattilassa on tarpeeksi nestettä jotta simpukat höyrystyvät auki ja riisi ei pala pohjaan.

Kun simpukat ovat kypsiä lisää sulatetut katkaravut ja kuumenna.

Itse maustan aromatilla ja currylla sekä päälle limettimehua.

Tähänvoi laittaa myös esim mustekalaa tai vaaleaa kalaa kuten ahventa...

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Jonsuli

Jonsuli sanoi...

Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Kuullota silputtu sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää riisi ja kuullot hetki. Lisää vettä hiljalleen niin että riisi peittyy sekä kasvisliemikuutio. Noin 10 min kuluttua lisää maustettu ruokakerma ja soija sek

torstai 10.12.2009 klo 11:29

AineksetMääräEnergiaPHRK
Risottoriisi (Risella), 60g133g464kcal10.6g99.4g2.3g4g
Katkarapu 90g62kcal13g0g1g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Chili paprika punainen10g4kcal0.2g0.9g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu5g4kcal0.1g0.9g0g0.1g
Sinisimpukka vedessä 100g89kcal15.6g1.9g2g0g
Maustettu ruokakerma cocos & lime 5%125g94kcal2.9g6.6g6g0g
Soijakastike 7.5g4.5kcal0.4g0.7g0g0g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Seesamiöljy, Amoy7.5g67kcal0g0g7.5g0g
Kasvisliemikuutio 5.5g17kcal0.5g0.7g1.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1526g1634kcal88g226.2g40.4g9.4g
Valittu annoskoko763g817kcal44g113.1g20.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna382g408kcal22g56.6g10.1g2.4g
Arvot/100g100g107kcal5.8g14.8g2.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151072