Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)375g71kcal5.2g7.1g1.9g9.4g
Kukkakaali 150g36kcal2.7g3.3g0.5g3.5g
Jauheliha, sika-nauta 500g1107kcal87.5g0g85g0g
Pekoni rasvainen 106g400kcal12.7g0g39.3g0g
Sinappi 40g53kcal1.8g5.6g2.4g0.7g
Oliiviöljy 34g299kcal0g0g33.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 125g413kcal2.5g3.8g43.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g63g94kcal10g0.6g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3010g5004kcal247.8g51.6g424.8g31g
Valittu annoskoko1505g2502kcal123.9g25.8g212.4g15.5g
Annoskoko puolitettuna753g1251kcal62g12.9g106.2g7.8g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178