Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)450g86kcal6.3g8.5g2.2g11.2g
Kukkakaali 180g43kcal3.3g4g0.5g4.1g
Jauheliha, sika-nauta 600g1329kcal105g0g102g0g
Pekoni rasvainen 128g479kcal15.3g0g47.2g0g
Sinappi 48g63kcal2.1g6.8g2.9g0.8g
Oliiviöljy 41g358kcal0g0g40.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 150g495kcal3g4.5g52.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g135g36kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g75g113kcal12g0.7g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3612g6004kcal297.6g62g509.6g36.8g
Valittu annoskoko1806g3002kcal148.8g31g254.8g18.4g
Annoskoko puolitettuna903g1501kcal74.4g15.5g127.4g9.2g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178