Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)525g100kcal7.3g10g2.6g13.1g
Kukkakaali 210g51kcal3.8g4.6g0.6g4.8g
Jauheliha, sika-nauta 700g1550kcal122.5g0g119g0g
Pekoni rasvainen 149g559kcal17.8g0g55g0g
Sinappi 56g74kcal2.5g7.9g3.4g1g
Oliiviöljy 47g418kcal0g0g47.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 175g578kcal3.5g5.3g61.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g158g43kcal2g7.6g0.3g2.7g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g88g131kcal14g0.9g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4214g7005kcal346.8g72.6g594.6g43.2g
Valittu annoskoko2107g3502kcal173.4g36.3g297.3g21.6g
Annoskoko puolitettuna1054g1751kcal86.7g18.2g148.7g10.8g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178