Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)600g114kcal8.4g11.4g3g15g
Kukkakaali 240g58kcal4.3g5.3g0.7g5.5g
Jauheliha, sika-nauta 800g1772kcal140g0g136g0g
Pekoni rasvainen 170g639kcal20.4g0g62.9g0g
Sinappi 64g84kcal2.8g9g3.8g1.1g
Oliiviöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200g660kcal4g6g70g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g100g150kcal16g1g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4816g8005kcal396.4g82.6g679.6g49.4g
Valittu annoskoko2408g4003kcal198.2g41.3g339.8g24.7g
Annoskoko puolitettuna1204g2001kcal99.1g20.7g169.9g12.4g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178