Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)675g128kcal9.4g12.8g3.4g16.9g
Kukkakaali 270g65kcal4.9g5.9g0.8g6.2g
Jauheliha, sika-nauta 900g1993kcal157.5g0g153g0g
Pekoni rasvainen 191g719kcal22.9g0g70.8g0g
Sinappi 72g95kcal3.2g10.2g4.3g1.2g
Oliiviöljy 61g537kcal0g0g60.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 225g743kcal4.5g6.8g78.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g203g55kcal2.6g9.7g0.4g3.4g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g113g169kcal18g1.1g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5418g9006kcal446g93g764.6g55.4g
Valittu annoskoko2709g4503kcal223g46.5g382.3g27.7g
Annoskoko puolitettuna1355g2252kcal111.5g23.3g191.2g13.9g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178