Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)75g14kcal1g1.4g0.4g1.9g
Kukkakaali 30g7.2kcal0.5g0.7g0.1g0.7g
Jauheliha, sika-nauta 100g221kcal17.5g0g17g0g
Pekoni rasvainen 21g80kcal2.5g0g7.9g0g
Sinappi 8g11kcal0.4g1.1g0.5g0.1g
Oliiviöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 25g83kcal0.5g0.8g8.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g13g19kcal2g0.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana602g1000kcal49.4g10.4g85g6.2g
Valittu annoskoko301g500kcal24.7g5.2g42.5g3.1g
Annoskoko puolitettuna151g250kcal12.4g2.6g21.3g1.6g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178