Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)150g29kcal2.1g2.8g0.7g3.7g
Kukkakaali 60g14kcal1.1g1.3g0.2g1.4g
Jauheliha, sika-nauta 200g443kcal35g0g34g0g
Pekoni rasvainen 43g160kcal5.1g0g15.7g0g
Sinappi 16g21kcal0.7g2.3g1g0.3g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50g165kcal1g1.5g17.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g25g38kcal4g0.2g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1204g2001kcal99.2g20.6g169.8g12.4g
Valittu annoskoko602g1001kcal49.6g10.3g84.9g6.2g
Annoskoko puolitettuna301g500kcal24.8g5.2g42.5g3.1g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178