Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)225g43kcal3.1g4.3g1.1g5.6g
Kukkakaali 90g22kcal1.6g2g0.3g2.1g
Jauheliha, sika-nauta 300g664kcal52.5g0g51g0g
Pekoni rasvainen 64g240kcal7.6g0g23.6g0g
Sinappi 24g32kcal1.1g3.4g1.4g0.4g
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 75g248kcal1.5g2.3g26.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g38g56kcal6g0.4g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1806g3002kcal148.6g31.2g254.8g18.4g
Valittu annoskoko903g1501kcal74.3g15.6g127.4g9.2g
Annoskoko puolitettuna452g751kcal37.2g7.8g63.7g4.6g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178