Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g600g360kcal9g78g0.6g5.4g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g150g165kcal25.5g2.4g6.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g63g38kcal0.6g2.8g2.5g0.4g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl100g120kcal3.4g3.6g10g0g
Rypsiöljy 4g35kcal0g0g4g0g
Hillosipulisäilyke 50g24kcal0.6g4.7g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2344g1606kcal82.8g206.2g48.8g21.8g
Valittu annoskoko1172g803kcal41.4g103.1g24.4g10.9g
Annoskoko puolitettuna586g401kcal20.7g51.6g12.2g5.5g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725