Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g750g450kcal11.3g97.5g0.8g6.8g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g188g206kcal31.9g3g8.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.8g7.4g0.3g3.1g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.3g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g78g47kcal0.8g3.5g3.1g0.5g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl125g150kcal4.3g4.5g12.5g0g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Hillosipulisäilyke 63g30kcal0.7g5.9g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2930g2007kcal103.8g257.6g61g27.2g
Valittu annoskoko1465g1003kcal51.9g128.8g30.5g13.6g
Annoskoko puolitettuna733g502kcal26g64.4g15.3g6.8g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725