Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g900g540kcal13.5g117g0.9g8.1g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g225g248kcal38.3g3.6g10.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.8g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g94g56kcal0.9g4.2g3.8g0.6g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl150g180kcal5.1g5.4g15g0g
Rypsiöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Hillosipulisäilyke 75g37kcal0.9g7.1g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3516g2408kcal124.4g309.2g73g33g
Valittu annoskoko1758g1204kcal62.2g154.6g36.5g16.5g
Annoskoko puolitettuna879g602kcal31.1g77.3g18.3g8.3g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725