Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1050g630kcal15.8g136.6g1.1g9.5g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g263g289kcal44.6g4.2g11.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1.1g10.4g0.4g4.4g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.8g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g109g66kcal1.1g4.9g4.4g0.7g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl175g210kcal6g6.3g17.5g0g
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Hillosipulisäilyke 88g43kcal1g8.3g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4102g2810kcal145.2g361g85.8g38.4g
Valittu annoskoko2051g1405kcal72.6g180.5g42.9g19.2g
Annoskoko puolitettuna1026g703kcal36.3g90.3g21.5g9.6g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725