Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1201g720kcal18g156.1g1.2g10.8g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g300g330kcal51g4.8g13.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g125g75kcal1.3g5.6g5g0.8g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl200g240kcal6.8g7.2g20g0g
Rypsiöljy 8g71kcal0g0g8g0g
Hillosipulisäilyke 100g49kcal1.2g9.5g0.2g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4688g3211kcal165.8g412.6g97.6g43.6g
Valittu annoskoko2344g1605kcal82.9g206.3g48.8g21.8g
Annoskoko puolitettuna1172g803kcal41.5g103.2g24.4g10.9g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725