Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1351g810kcal20.3g175.6g1.4g12.2g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g338g371kcal57.4g5.4g15.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g225g63kcal1.4g13.4g0.5g5.6g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g141g84kcal1.4g6.3g5.6g0.8g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl225g270kcal7.7g8.1g22.5g0g
Rypsiöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Hillosipulisäilyke 113g55kcal1.3g10.7g0.2g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5274g3612kcal186.6g464.2g110g48.8g
Valittu annoskoko2637g1806kcal93.3g232.1g55g24.4g
Annoskoko puolitettuna1319g903kcal46.7g116.1g27.5g12.2g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725