Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.3g19.5g0.2g1.4g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g38g41kcal6.4g0.6g1.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g16g9kcal0.2g0.7g0.6g0.1g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl25g30kcal0.9g0.9g2.5g0g
Rypsiöljy 1g8.8kcal0g0g1g0g
Hillosipulisäilyke 13g6.1kcal0.1g1.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana586g401kcal21g51.6g12.4g5.4g
Valittu annoskoko293g201kcal10.5g25.8g6.2g2.7g
Annoskoko puolitettuna147g100kcal5.3g12.9g3.1g1.4g
Arvot/100g100g69kcal3.6g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725