Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1501g900kcal22.5g195.1g1.5g13.5g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g375g413kcal63.8g6g16.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.3g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2g0.1g0.3g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g156g94kcal1.6g7g6.3g0.9g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl250g300kcal8.5g9g25g0g
Rypsiöljy 10g89kcal0g0g10g0g
Hillosipulisäilyke 125g61kcal1.5g11.9g0.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5860g4014kcal207.4g515.8g122g54.6g
Valittu annoskoko2930g2007kcal103.7g257.9g61g27.3g
Annoskoko puolitettuna1465g1003kcal51.9g129g30.5g13.7g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725