Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2400g1440kcal36g312g2.4g21.6g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g600g660kcal102g9.6g27g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g250g150kcal2.5g11.2g10g1.5g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl400g480kcal13.6g14.4g40g0g
Rypsiöljy 16g142kcal0g0g16g0g
Hillosipulisäilyke 200g97kcal2.4g19g0.4g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9372g6419kcal331.4g825g195g87g
Valittu annoskoko4686g3210kcal165.7g412.5g97.5g43.5g
Annoskoko puolitettuna2343g1605kcal82.9g206.3g48.8g21.8g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725