Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g39g0.3g2.7g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g75g83kcal12.8g1.2g3.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g31g19kcal0.3g1.4g1.3g0.2g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl50g60kcal1.7g1.8g5g0g
Rypsiöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Hillosipulisäilyke 25g12kcal0.3g2.4g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1172g803kcal41.6g103.2g24.4g11.2g
Valittu annoskoko586g401kcal20.8g51.6g12.2g5.6g
Annoskoko puolitettuna293g201kcal10.4g25.8g6.1g2.8g
Arvot/100g100g69kcal3.6g8.8g2.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725