Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g450g270kcal6.8g58.5g0.5g4.1g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g113g124kcal19.1g1.8g5.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.8g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g47g28kcal0.5g2.1g1.9g0.3g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl75g90kcal2.6g2.7g7.5g0g
Rypsiöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Hillosipulisäilyke 38g18kcal0.4g3.6g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1758g1204kcal62.4g154.8g37g16.6g
Valittu annoskoko879g602kcal31.2g77.4g18.5g8.3g
Annoskoko puolitettuna440g301kcal15.6g38.7g9.3g4.2g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725