Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit999g170kcal16g22g2g19g
Nakki, keskiarvo 240g559kcal27.3g2.8g49.4g0g
Flora margariini 60, annos 10g60g324kcal0.1g0.2g36g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g35g0.6g1.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen799g264kcal26.4g39.2g0g0g
Aurajuusto60g204kcal12g0g17.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4416g3384kcal173.8g198.4g210.8g41.4g
Valittu annoskoko2208g1692kcal86.9g99.2g105.4g20.7g
Annoskoko puolitettuna1104g846kcal43.5g49.6g52.7g10.4g
Arvot/100g100g77kcal3.9g4.5g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140