Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit1249g212kcal20g27.5g2.5g23.7g
Nakki, keskiarvo 300g699kcal34.2g3.5g61.7g0g
Flora margariini 60, annos 10g75g405kcal0.1g0.2g45g0g
Vehnäjauho puolikarkea 62g214kcal6.4g43.7g0.7g2.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen999g330kcal33g49g0g0g
Aurajuusto75g255kcal15g0g21.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5520g4230kcal217.4g247.8g263.2g51.8g
Valittu annoskoko2760g2115kcal108.7g123.9g131.6g25.9g
Annoskoko puolitettuna1380g1057kcal54.4g62g65.8g13g
Arvot/100g100g77kcal3.9g4.5g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140