Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit375g64kcal6g8.2g0.7g7.1g
Nakki, keskiarvo 90g210kcal10.3g1g18.5g0g
Flora margariini 60, annos 10g23g121kcal0g0.1g13.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g64kcal1.9g13.1g0.2g0.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300g99kcal9.9g14.7g0g0g
Aurajuusto23g76kcal4.5g0g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1656g1269kcal65.2g74.2g78.8g15.6g
Valittu annoskoko828g634kcal32.6g37.1g39.4g7.8g
Annoskoko puolitettuna414g317kcal16.3g18.6g19.7g3.9g
Arvot/100g100g77kcal3.9g4.5g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140