Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)901g1504kcal126.1g9.9g117.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g701g420kcal10.5g91.1g0.7g6.3g
Kirsikkatomaatti, 50g417g83kcal2.5g15.8g1.3g0g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 67g132kcal0.9g1.2g13.3g2.9g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4290g5091kcal281g238.2g354.8g18.6g
Valittu annoskoko2145g2546kcal140.5g119.1g177.4g9.3g
Annoskoko puolitettuna1073g1273kcal70.3g59.6g88.7g4.7g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240