Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)1080g1804kcal151.2g11.9g140.4g0g
Peruna, keskikokoinen 60g840g504kcal12.6g109.2g0.8g7.6g
Kirsikkatomaatti, 50g500g100kcal3g19g1.5g0g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 80g159kcal1.1g1.4g16g3.5g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5144g6105kcal337g285.6g425.4g22.6g
Valittu annoskoko2572g3052kcal168.5g142.8g212.7g11.3g
Annoskoko puolitettuna1286g1526kcal84.3g71.4g106.4g5.7g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240