Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)1261g2106kcal176.5g13.9g163.9g0g
Peruna, keskikokoinen 60g981g589kcal14.7g127.5g1g8.8g
Kirsikkatomaatti, 50g584g117kcal3.5g22.2g1.8g0g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 93g185kcal1.3g1.7g18.7g4.1g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 63g558kcal0g0g63g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6006g7128kcal393.4g333.6g497g26.2g
Valittu annoskoko3003g3564kcal196.7g166.8g248.5g13.1g
Annoskoko puolitettuna1502g1782kcal98.4g83.4g124.3g6.6g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240