Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)1441g2407kcal201.8g15.9g187.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1121g673kcal16.8g145.7g1.1g10.1g
Kirsikkatomaatti, 50g667g133kcal4g25.4g2g0g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 107g212kcal1.5g1.9g21.3g4.7g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 72g637kcal0g0g72.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6864g8146kcal449.8g381.2g567.8g30g
Valittu annoskoko3432g4073kcal224.9g190.6g283.9g15g
Annoskoko puolitettuna1716g2037kcal112.5g95.3g142g7.5g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240