Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)180g301kcal25.2g2g23.4g0g
Peruna, keskikokoinen 60g140g84kcal2.1g18.2g0.1g1.3g
Kirsikkatomaatti, 50g83g17kcal0.5g3.2g0.3g0g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 13g26kcal0.2g0.2g2.7g0.6g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana858g1018kcal56.2g47.6g71g3.8g
Valittu annoskoko429g509kcal28.1g23.8g35.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna215g255kcal14.1g11.9g17.8g1g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.5g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240