Monivilja aamupuuro

Kaikki viljat kokonaisina ryyneinä/suurimoina.

Liotaetaan yli yön tai n. 10 tuntia.

kaadetaan liotusvesi pois ja laitetaan uunivuokaan.

Lisätään 2 l vetta ja suola, mielellään merisuola.

Uuni 200 astetta ja 2 tuntia.

Kelpaa meillä myös koirille ja lastenlapsi sanoi NAM NAM kun maistoi ekan kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Arjamaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g50g180kcal7.2g29.4g3.5g4.7g
Riisi tumma 43g148kcal3g30.6g1g1.7g
Tattarisuurimo / -jauho 38g121kcal4.5g22.7g0.7g2.2g
Hirssisuurimo / -jauho 40g143kcal4.5g27.5g1.2g1.3g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2344g1183kcal38.4g220.4g12.8g19.8g
Valittu annoskoko1172g592kcal19.2g110.2g6.4g9.9g
Annoskoko puolitettuna586g296kcal9.6g55.1g3.2g5g
Arvot/100g100g51kcal1.6g9.4g0.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156241