Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1020g3500kcal103.9g714g12.2g35.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4184g7540kcal207.8g1428g84.4g71.4g
Valittu annoskoko2092g3770kcal103.9g714g42.2g35.7g
Annoskoko puolitettuna1046g1885kcal52g357g21.1g17.9g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156263