Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3g27kcal0g0g3g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 102g351kcal10.4g71.7g1.2g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g757kcal20.8g143.4g8.4g7.2g
Valittu annoskoko210g378kcal10.4g71.7g4.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna105g189kcal5.2g35.9g2.1g1.8g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156263