Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g95kcal0g0g10.5g0g
Vesi351g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g7.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 358g1230kcal36.5g250.9g4.3g12.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1470g2649kcal73g501.8g29.6g25g
Valittu annoskoko735g1325kcal36.5g250.9g14.8g12.5g
Annoskoko puolitettuna368g662kcal18.3g125.5g7.4g6.3g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156263