Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g108kcal0g0g12g0g
Vesi402g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 410g1405kcal41.7g286.7g4.9g14.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g3027kcal83.4g573.4g33.8g28.6g
Valittu annoskoko840g1514kcal41.7g286.7g16.9g14.3g
Annoskoko puolitettuna420g757kcal20.9g143.4g8.5g7.2g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156263