Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14g122kcal0g0g13.6g0g
Vesi452g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 461g1581kcal47g322.5g5.5g16.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1890g3406kcal94g645g38.2g32.2g
Valittu annoskoko945g1703kcal47g322.5g19.1g16.1g
Annoskoko puolitettuna473g852kcal23.5g161.3g9.6g8.1g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156263