Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g40g130kcal6.3g27g1.2g4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g20g72kcal2.9g11.8g1.4g1.9g
Ohrasuurimo 20g65kcal1.7g12.6g0.4g1.5g
Oivariini, 60 (100g)2.5g14kcal0g0g1.5g0g
Tattarisuurimo / -jauho 20g65kcal2.4g12.1g0.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana205g689kcal26.6g127g9.8g17.2g
Valittu annoskoko103g344kcal13.3g63.5g4.9g8.6g
Annoskoko puolitettuna51g172kcal6.7g31.8g2.5g4.3g
Arvot/100g100g336kcal13g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810