Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g48g156kcal7.6g32.4g1.4g4.8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g24g86kcal3.5g14.1g1.7g2.3g
Ohrasuurimo 24g77kcal2g15.2g0.5g1.8g
Oivariini, 60 (100g)3g17kcal0g0g1.8g0g
Tattarisuurimo / -jauho 24g77kcal2.9g14.5g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana246g826kcal32g152.4g11.8g20.6g
Valittu annoskoko123g413kcal16g76.2g5.9g10.3g
Annoskoko puolitettuna62g207kcal8g38.1g3g5.2g
Arvot/100g100g336kcal13g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810