Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g56g181kcal8.8g37.8g1.6g5.6g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g28g101kcal4g16.5g2g2.6g
Ohrasuurimo 28g90kcal2.3g17.7g0.6g2.1g
Oivariini, 60 (100g)3.5g19kcal0g0g2.1g0g
Tattarisuurimo / -jauho 28g90kcal3.3g16.9g0.6g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana287g964kcal36.8g177.8g13.8g23.8g
Valittu annoskoko144g482kcal18.4g88.9g6.9g11.9g
Annoskoko puolitettuna72g241kcal9.2g44.5g3.5g6g
Arvot/100g100g336kcal12.8g62g4.8g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810