Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g64g207kcal10.1g43.2g1.9g6.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g32g115kcal4.6g18.8g2.2g3g
Ohrasuurimo 32g103kcal2.6g20.2g0.6g2.4g
Oivariini, 60 (100g)4g22kcal0g0g2.4g0g
Tattarisuurimo / -jauho 32g103kcal3.8g19.3g0.6g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana328g1102kcal42.2g203g15.4g27.4g
Valittu annoskoko164g551kcal21.1g101.5g7.7g13.7g
Annoskoko puolitettuna82g276kcal10.6g50.8g3.9g6.9g
Arvot/100g100g336kcal12.9g61.9g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810