Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g640g2074kcal101.1g432g18.7g64g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g320g1152kcal46.1g188.5g22.4g30.1g
Ohrasuurimo 320g1031kcal26.4g202.1g6.4g24.3g
Oivariini, 60 (100g)40g220kcal0.4g0.4g24g0g
Tattarisuurimo / -jauho 320g1033kcal38g193.4g6.4g18.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3280g11019kcal424g2032.8g155.8g274g
Valittu annoskoko1640g5510kcal212g1016.4g77.9g137g
Annoskoko puolitettuna820g2755kcal106g508.2g39g68.5g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810