Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g72g233kcal11.4g48.6g2.1g7.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g36g130kcal5.2g21.2g2.5g3.4g
Ohrasuurimo 36g116kcal3g22.7g0.7g2.7g
Oivariini, 60 (100g)4.5g25kcal0g0g2.7g0g
Tattarisuurimo / -jauho 36g116kcal4.3g21.8g0.7g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana369g1240kcal47.8g228.6g17.4g30.8g
Valittu annoskoko185g620kcal23.9g114.3g8.7g15.4g
Annoskoko puolitettuna92g310kcal12g57.2g4.4g7.7g
Arvot/100g100g336kcal13g62g4.7g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810