Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g8g26kcal1.3g5.4g0.2g0.8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g4g14kcal0.6g2.4g0.3g0.4g
Ohrasuurimo 4g13kcal0.3g2.5g0.1g0.3g
Oivariini, 60 (100g)0.5g2.7kcal0g0g0.3g0g
Tattarisuurimo / -jauho 4g13kcal0.5g2.4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g138kcal5.4g25.4g2g3.4g
Valittu annoskoko21g69kcal2.7g12.7g1g1.7g
Annoskoko puolitettuna10g34kcal1.4g6.4g0.5g0.9g
Arvot/100g100g336kcal13.2g62g4.9g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810