Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g80g259kcal12.6g54g2.3g8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g40g144kcal5.8g23.6g2.8g3.8g
Ohrasuurimo 40g129kcal3.3g25.3g0.8g3g
Oivariini, 60 (100g)5g28kcal0g0g3g0g
Tattarisuurimo / -jauho 40g129kcal4.8g24.2g0.8g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g1377kcal53g254.2g19.4g34.2g
Valittu annoskoko205g689kcal26.5g127.1g9.7g17.1g
Annoskoko puolitettuna103g344kcal13.3g63.6g4.9g8.6g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810