Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g96g311kcal15.2g64.8g2.8g9.6g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g48g173kcal6.9g28.3g3.4g4.5g
Ohrasuurimo 48g155kcal4g30.3g1g3.6g
Oivariini, 60 (100g)6g33kcal0.1g0.1g3.6g0g
Tattarisuurimo / -jauho 48g155kcal5.7g29g1g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana492g1653kcal63.8g305g23.6g41g
Valittu annoskoko246g826kcal31.9g152.5g11.8g20.5g
Annoskoko puolitettuna123g413kcal16g76.3g5.9g10.3g
Arvot/100g100g336kcal13g62g4.8g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810