Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g112g363kcal17.7g75.6g3.3g11.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g56g202kcal8.1g33g3.9g5.3g
Ohrasuurimo 56g181kcal4.6g35.4g1.1g4.3g
Oivariini, 60 (100g)7g39kcal0.1g0.1g4.2g0g
Tattarisuurimo / -jauho 56g181kcal6.7g33.9g1.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana574g1928kcal74.4g356g27.2g48g
Valittu annoskoko287g964kcal37.2g178g13.6g24g
Annoskoko puolitettuna144g482kcal18.6g89g6.8g12g
Arvot/100g100g336kcal13g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810