Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g128g415kcal20.2g86.4g3.7g12.8g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g64g230kcal9.2g37.7g4.5g6g
Ohrasuurimo 64g206kcal5.3g40.4g1.3g4.9g
Oivariini, 60 (100g)8g44kcal0.1g0.1g4.8g0g
Tattarisuurimo / -jauho 64g207kcal7.6g38.7g1.3g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana656g2204kcal84.8g406.6g31.2g54.8g
Valittu annoskoko328g1102kcal42.4g203.3g15.6g27.4g
Annoskoko puolitettuna164g551kcal21.2g101.7g7.8g13.7g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.8g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810