Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g144g467kcal22.8g97.2g4.2g14.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g72g259kcal10.4g42.4g5g6.8g
Ohrasuurimo 72g232kcal5.9g45.5g1.4g5.5g
Oivariini, 60 (100g)9g50kcal0.1g0.1g5.4g0g
Tattarisuurimo / -jauho 72g232kcal8.6g43.5g1.4g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana738g2479kcal95.6g457.4g34.8g61.8g
Valittu annoskoko369g1240kcal47.8g228.7g17.4g30.9g
Annoskoko puolitettuna185g620kcal23.9g114.4g8.7g15.5g
Arvot/100g100g336kcal13g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810